Monday, February 13, 2012

I was lucky.

I was lucky.



i managed to snap this pic. 25787. its my birthday. while driving Rush. had to slow down to 80kmh to snap this properly. ignore the dusty panel, i was smoking, of coz some of the ashes/dirts from the cigarettes fell there. i rarely wear seat-belt unless being told to, lol, the warning icon always bleeping. glad there's no warning tone, wud be annoying.

i was lucky. luck. luck. lucky.

Project Pt.1

Project Pt.1



20-1-2012. ketibaan bodypart Mirage (biasanya org panggil Mivec). aku punya spotlight kecik. ketibaannya sungguh membuat aku happy and teruja. tapi rupa2nya membawa kesengsaraan yang amat. versi ni banyak modification kena buat! cis. bukan PnP sukahati pulak. walaupun datang lengkap bonet/hood, bumper, and fender, tapi fender tdk boleh pasang! modification kena buat. cesssss. fikir punya fikir. aku decide guna fender asal, hood bagi tonggeng.
masalah seterusnya, kata masyarakat sekeliling, ubahsuai melibatkan perubahan logo/jenama, jadi faveret bro J P J. so, meletakkan emblem Mitsu pastinya bawak risiko jgk. setelah kena racun dalam forum2 kereta dan member aku yg tengah projek Ikan hitam tu, barang yang aku pegang ni masuk kategori 'rare' . so, by hook or by crook, aku tetap akan pasang benda ni tidak kira kos dan risiko mendatang. ini langkah awal aku sebagai beginner JDM. lantak la orang kutuk proton mo jadi mitsu ibarat ikan mo jadi naga, i dont give a damn. lol. its my money. and my investors' money. dorang shj yg layak kutuk atau komen atau rekomen apa2.

If only

If only
  1. i could go back to 2003. i would not read THAT book. really messed-up my teenage life. 
  2. i could control my anger and short-tempered attitude back in 2004-2011
  3. i could be patient and wait for the right person
  4. i could say the things i wanted to say in 2001
  5. i could say NO to devil's whispers
  6. i could control my temptation
  7. i could sing like Boyce Avenue, FT, Craig David
  8. i could hear ppl's thoughts
  9. i could hypnotize ppl
  10. i could control my curiosity
- this blog's playlist is awesome -
these are impossible to happen, i know. im not the type of person that regrets of what i have done. but, certain things, certain lil things, i really wished i didnt do. but of coz, whats done is done. i am more than happy to move on. there are reasons for what i have done, and i still keep em to myself. they're not for anybody else to know :) besides, its a sin for saying IF (in regret).

  • i wish i was born in 1976.
  • i wish , this 2012, i can turn the grey sky blue. for you and for me. 
you.are.now.taken.you.dont give up on your.endurance.as i.never give up on you.not now and not ever.as this.is our promise.

Monday, February 14, 2011

Valentine's Day vs Hari Kekasih - Nice joke

Valentine's Day dengan Hari Kekasih. ada beza ka? cuba direct translate dua ayat tu, reflect sepenuhnya ka? x kan... kita x panggil Hari St. Valentine kan?

aku membanding dua pemahaman di mana,
satu dengan hujahnya Valentine's Day ni haram disambut.
satu dengan x berhujah, dan sambut Hari Kekasih.

Jika dibaca asal-usul Valentine's Day ni, mmg merujuk kepada St.Valentine yg mati dibunuh Claudius II raja Rom.. so, kalau mengikut pemahaman yg pertama, kira haram la sambut ulangtahun kematian seorang paderi...

pemahaman kedua plk malas mo berhujah.

Bagi aku, ini benda yg dari penerimaan masing2 .... ada yg sambut bagi memperingati kekasih masing2.. ada yg saja ikut trend semasa... dorang bukan sambut ulangtahun kematian dia... silap2, xtau pun Valentine tu sapa... dalam kepala hanya gambaran budak kecik bogel pegang bow n arrow love..

dari satu sudut, Valentine dibunuh sebab raja Rom tu ajak dia convert pegi paganisme, tapi xmo, so kena hukum bunuh. dari satu sudut plk, Valentine dibunuh sebab dia mengahwinkan askar lelaki secara diam2..sebab time tu Raja Rom berpendapat, askar2 lebih baik x pyh berkahwin agar komitmen lebih tertumpu kepada kuasa militan. so, perjuangan Valentine untuk memperjuangkan cinta, dikenang dan disambut oleh orang lain...

Edisi bercakap sendiri - Perpisahan yang perlu untuk orang emosi melebih2.

Well, keadaan semakin sibuk.. baru posting, dtg skul 7hari seminggu... tapi amik yg positif la, i try to enjoy doing my work...walaupun aku xtau ajar Muzik! xpa... aku rujuk dengan guru senior, dan lain-lain.. xla aku bertanya dengan orang then bila x kena layan, terus emo pulak....manusia, pelbagai perangai... bila marah, meletup mcm gunung berapi sumpah seranah terus.... then lps tu, minta maaf la plk... konon tekanan... dude, ko ja ka tekanan? are u that noob to handle stress,pressure? kesian de lo. mulia sgt perangai gitu... hoho

dalam suatu perjalanan hidup aku, aku pernah berfikiran yg memilih ppuan yg kenal lama dengan kita tu, memudahkan sesi saling memahami. i was wrong.

dalam suatu perjalanan hidup aku, aku pernah berfikiran yg ppuan yg alim x semestinya ustazah.. dan ustazah ni topik perbualannya terbatas, perlakuannya terbatas. x enjoy la, x hepy la kalau bersama.... i was wrong.

dalam suatu perjalanan hidup aku, aku pernah berfikiran yg first love adalah yg paling sweet. i was right.

dalam suatu perjalanan hidup aku, aku pernah berfikiran yg aku sayang,suka, cinta itu saling berbeza. i was right.

dalam suatu perjalanan hidup aku, aku pernah berfikiran yg semua orang ni selfish. i was right. no, dont tell me that u aint selfish.... everyone is selfish, the only difference is the level of selfishness.

aku masih lg meneruskan perjalanan hidup aku, apa yg berjaya aku perolehi, kegagalan aku lalui, suma tu banyak mengajar.. masih lagi meneruskan kehidupan dgn berusaha untuk tidak membenci walaupun pelbagai benda dibuat oleh  orang lain agar aku membenci mereka...orang yg tidak boleh menerima hakikat kegagalan, hakikat yg sesuatu itu berakhir, dan memilih untuk membenci, untuk memusuhi, sememangnya ada masalah otak. org yg ada masalah mcm ni, xkan hidup happy... sebab, hati yg ada hatred, xkan ada ruang utk happiness. so, aku mau hidup hepy, aku buang hatred. malas mo fikir, malas mo ada kaitan.